Pagalbos telefonas:
+370 633 11193

Kodavimas nuo alkoholio. Kaip tai veikia?

Kodavimas nuo alkoholio. Kaip tai veikia?

 

Vienas pagrindinių klausimų, kai kalbame apie kodavimą nuo alkoholio – kaip veikia kodavimas? Koks procesas? Todėl šįsyk norėtųsi aptarti plačiau, kaip vyksta kodavimas nuo alkoholio.

 

Kiekvienas iš jūsų žinote, kad žmogus turi sąmonę ir pasąmonę. Sąmonė – tai mūsų ryžtas, valia, pasitikinėjimas savimi.

 

Vadovaudamiesi sąmone, atliekame pareigas, rūpinamės šeima, keliaujame į darbą, rūpinamės pačiu savimi. Sąmonėje poveikį daro mūsų garbė, sąžinė, kurios skatina žmogų gyventi dorą, laimingą ir sveiką gyvenimą. Svarbu turėti omenyje, kad sąmonė atminties neturi.


Pasąmonė – silpnoji vieta


Pasąmonė – tai tarsi žmogaus juodasis diskas, kurioje kaupiama atmintis. Ir tuo pačiu talpinamos svarbiausios priklausomybės – alkoholis, narkotikai, azartiniai žaidimai. Taip pat pasąmonėje kaupiamos senos nuoskaudos, blogi prisiminimai iš vaikystės ar neseni įvykiai.

 

Žinoma, pasąmonė talpina ir gerus, džiaugsmingus dalykus tokius, kaip atsiminimas apie pirmąją meilę, laimingos vaikystės akimirkas ir t.t.


Kas atsitinka, kai žmogus išgeria?

 

Sąmoningai žmogus supranta, kad gerti nėra gerai – prisimenama atsakomybė. Tačiau kitas momentas, kai pasąmonė žmogui sukelia blogas ar liūdnas emocijas, kyla noras išgerti. Tokiu atveju žmogui tereikia išgerti šiek tiek alkoholio ir žmogaus sąmonė dingsta, kuri užleidžia vietą pasąmonei.


Kai žmogus išgeria, pasąmonė prisimena viską: gerus prisiminimus gali keisti blogi – atsiranda senos nuoskaudos, liūdesys ar net agresija. Tuomet susikaupusios emocijos kartais virsta ir ašaromis. Kai žmogus išgeria, jis visiškai pasineria į savo pasąmonę. Tokiais atvejais, žmogus pridaro įvairiausių kvailysčių, vyksta nuotaikų kaitos ar pildomi slapčiausi norai.


Kodavimas – kaip veikia?


Hipno terapijos metu, keliaujama į žmogaus pasąmonę ir ieškoma gerų prisiminimų. Kada atsiduriama paciento pasąmonėje, užblokuojama priklausomybė – kad tam tikrą laiką žmogui nekiltų noras prie jos grįžti.


Dažnai prieš hipnoterapijos seansą žmogui prašau užrašyti ant popieriaus lapo kokį nors skaičių nuo 1-100. Tas skaičius uždengiamas ir nerodomas. Per hipno terapijos seansą, kada vyksta blokavimas, žmogui labai trumpam, gal 5 minutėms, įvedu į žmogui į smegenis skaičių, kuris nėra sakomas. Kai žmogus pabunda iš transo būsenos, patikriname užduodant klausimą, „koks skaičius pirmiausia jums ateina į galvą? 90 proc. pacientų pasako būtent tą skaičių, kuris buvo užrašytas ant popieriaus lapo. Tai patvirtina, kad seanso metu mes pasiekėme žmogaus pasąmonę ir patalpinome joje tam tikrą
kodą/skaičių. Priklausomybė užblokuojama.

 

Klaidinga manyti, kad ji yra ištrinama. Tai visiškai nėra tiesa,
priklausomybė nuo alkoholio yra užblokuojama tam tikram laikui. Taigi kodavimas nuo alkoholio padeda užblokuoti šią žalingą priklausomybę. 


Alkoholio kodavimas nėra paslaptis. Štai pateikėme schemą, kaip vyksta toks seansas. Dėl to rekomenduojama, turintiems problemų su alkoholiu, kenčiantiems nuo kitų priklausomybių, kreiptis.


Centre „Sielos veidrodis“ kai kurie pacientai lankosi dažnai, atvyksta 6-8 kartus per metus tiesiog pastiprinimui, kurio metu kartu planuojame veiklas: važiuojame keliaujame, vyksta susitikimai. Tokie užsiėmimai padeda sustiprinti valią ir pasitikėjimą savimi.