Pagalbos telefonas:
+370 633 11193

Alkoholizmo gydymas. Ką daryti?

Psichoterapijos centras „Sielos veidrodis“ yra skirtas norintiems pasveikti nuo savo priklausomybių. Šiame psichoterapijos centre mes gydome nuo alkoholio, tabako, azartinių lošimų, narkotikų ir kt. Jeigu šiuo metu svarstote ar dvejojate, ar verta kreiptis pagalvos, nedvejodami atsakysime, alkoholizmas – tai priklausomybė, kurią norint išgydyti yra būtina pagalba.


Tradiciniai gydymo metodai

 

Šįsyk norėtųsi paliesti temą – kaip atsisakyti alkoholio ir kokių priemonių galima imtis. Niekam ne paslaptis, kad mūsų valstybinėse gydymo įstaigose, pacientus gydo tabletėmis. Tabletėmis stengiamasi nuimti norą išgerti, stengiamasi panaikinti nerimo jausmą ar pakelti nuotaiką. Tokiu atveju, per dieną gausite šūsnį vaistų. Iš pirmo žvilgsnio, gali pasirodyti, kad tai teisingas kelias, kadangi šiandien visos ligos gydomos tik medikamentinėmis priemonėmis.

 

Visgi, kartais gydytojai pamiršta pasakyti, kad vaistus derėtų vartoti ne ilgiau nei mėnesį. Kitu atveju – gali išsivystyti priklausomybė ir gali prasidėti abstinencijos poveikis. Trumpiau tariant, geriant, pavyzdžiui, raminamuosius vaistus gerą mėnesį, juos nutraukus, prasideda periodas, kada suprantama, kad jų trūksta ir norisi grįžti vėl prie jų. Taigi, atsisakant vienos priklausomybės, ateina kita.

 

Alternatyva – reabilitacijos centas


Viena iš išeičių – ilgalaikiai reabilitacijos centrai. Tokioje vietoje dirbama su žmogumi metus ar dvejus. Pagrindinis principas – išsilieti, išsikalbėti, taikomas rato metodas, kurį greičiausiai jau esate matę ne viename filme. Jausmų rate dalyvauja 5-10 žmonių, kurie susėdę ratu kalbasi apie savo išgyvenimus, jausmus, dalijasi mintimis. Svarbiausias principas – nelaikyti savyje, o išsakyti. Ne kartą esame apie tai kalbėję, kad alkoholizmas yra tokia liga, kurios slėpti ir laikyti savyje nereikėtų, būtina apie tai kalbėti,
pasakoti.

 

Visgi, ar pagalvojate, ką darytumėte po metų reabilitacijos? Ar būtumėte pasiruošę, praleidę vienerius metus centre, išeiti į pasaulį ir gyventi savo gyvenimą toliau? Būtent tokioje situacijoje, ne vienas asmuo patiria dar vieną traumą, kada išėjus iš už uždarų durų, turi vėl pritapti ir įsilieti į kasdienybę. Tokiu atveju gali pasidaryti taip psichologiškai sunku, kad asmuo gali nė pats nepastabėdamas vėl grįžti prie alkoholizmo.

 

Žinoma, tokiais atvejais gali būti siūlomi integracijos centrai, kuomet žmogus yra apgyvendinamas netoli reabilitacijos centro, jis keliauja į darbą ir pamažu grįžta į savo kasdienybę. Tačiau, ar esate pasiruošę skirti tiek savo laiko?


Kodavimas nuo alkoholio


Dar vienas būdas išsigydyti savo priklausomybę – kodavimas nuo alkoholio arba hipnozė. Būtent hipnozė laikomas efektyviausių metodu, kuris panaikina norus, kurie veda link priklausomybės. Kitaip tariant, kodavimas yra bene efektyviausias gydymas nuo alkoholio. Kodavimas – tai gydymas be jokių medikamentų, tai gydymas minčių pagalba. Tačiau būtina žinoti, kad pasirinkus šį metodą, vienas svarbiausių dalykų – turėtų būti nuoširdus asmens noras nebevartoti alkoholio.

 

Kodavimo metu, žmogus patenka į lengvą transo būseną, kada formuojamos naujos sąsajos su alkoholiu – pasišlykštėjimas juo. Ieškoma naujų atsipalaidavimo ir džiaugsmo sąsajų. Kiekvienas žmogus išėjęs iš hipno terapijos seanso jaučia pakylėjimą, laimę, norą pradėti naują, šviesų savo gyvenimo etapą.

 

Dėl to, patariame nedelsti, identifikavus priklausomybę ieškokite būtų sau padėti ir pagalvokite, koks gydymas nuo alkoholio būtų jums priimtiniausias. Vienas svarbiausių dalykų – rasti savyje motyvacijos ir pripažinti priklausomybę – identifikuoti problema, o tuomet, pripažinti, kad jums reikia pagalbos.

 

Taip pat primename, kad kodavimas nuo alkoholio – veiksmingas būdas padėti sau ar artimiesiems, mylimiems žmonėms, tačiau svarbiausia, vidinis noras – pasveikti ir gyventi sveiką ir laimingą gyvenimą be šios priklausomybės.