Pagalbos telefonas:
+370 633 11193

Psichologinis kodavimas nuo alkoholizmo

Psichologinis kodavimas nuo alkoholio – kaip tai veikia?

 

Kas yra psichologinis kodavimas nuo alkoholizmo? Kuo psichologinis kodavimas skiriasi nuo kitų priklausomybių gydymo būdų? Kam jis skirtas ir kaip jis veikia? Ko reikia, kad psichologinis kodavimas būtų efektyvus ir sėkmingas? Apie tai pasakoja psichoterapijos centro „Sielos veidrodis“ steigėjas, gydytojas psichoterapeutas Sergejus Gorškovas.

 

Ar tiesa, kad žmonės, priklausomi nuo alkoholio, neieško pagalbos?


Vienas iš mitų yra tai, kad daugybė žmonių, susidūrę su priklausomybe nuo alkoholio, nenori kreiptis pagalbos. Žmonės norėtų kreiptis pagalbos, tačiau nesikreipia todėl, kad neranda tokios pagalbos, kuri būti veiksminga, efektyvi, priimtina ir prieinama.


Medikamentinis gydymas? Tas pašalinis medikamentų poveikis, gal dar pabandysiu kaip nors savo jėgomis išsikapstyti. Ilgalaikis gydymas reabilitacijos centre? Reikės nutraukti profesinę veiklą, kažkaip viską paaiškinti draugams, pažįstamiems, bendradarbiams… Be to, dabar pats darbų metas, gal vėliau, ramiuoju sezonu. Taip susidaro uždaras ratas, bandoma, atidedama, laukiama geresnių laikų, patogesnės progos, o nesprendžiama problema su kiekviena diena slegia vis labiau ir labiau.

 

Kuo grindžiamas psichologinis kodavimas nuo alkoholizmo?


Psichologinis kodavimas nuo alkoholio nėra grindžiamas nei medikamentais, nei asmenybės ir gyvenimo būdo perkūrimu ilgalaikės reabilitacijos metu. Psichologinis kodavimas yra grindžiamas giluminiais nuostatų pokyčiais pasąmonės lygmenyje. 


Kaip tai atrodo praktiškai?

 

Žmogus yra įvedamas į lengvą transo būseną. Transo būsena yra ypatingo susitelkimo būsena, kai žmogus nereaguoja į aplinką ir pašalinius dirgiklius. Žmogaus sąmonė ir pasąmonė yra itin imli gaunamai informacijai. Būtent tokioje būsenoje yra įmanomi giluminiai nuostatų pokyčiai – ne kalbos, ketinimų ar intelekto, bet pasąmonės lygmenyje. Tame lygmenyje, kur nuostatos įsirašo taip tvirtai, kad įprastinėmis aplinkybėmis jų nekeičia nei stresas, nei nuovargis, nei įkalbinėjimai.


Žmogui esant šioje būsenoje, specialistas laipsniškai pakeičia pamatines nuostatas ir požiūrį į alkoholį – su alkoholiu siejamas pasitenkinimo ir palengvėjimo jausmas yra pakeičiamas pasibjaurėjimu ir atmetimu.

 

Ar psichologinis kodavimas – lengvas ir greitas būdas?


Dažnai žmonės sako, kad magiški metodai ir stebuklingos tabletės neegzistuoja, o fundamentalūs pokyčiai niekada nepasiekiami „lengvai ir greitai“. Psichologinis kodavimas nėra tas metodas, kurio dėka per keletą minučių atsikratysite priklausomybės visiems laikams. Psichologinis kodavimas nėra tas „lengvas ir greitas“ būdas. Šis metodas reikalauja valios, apsisprendimo ir pasiryžimo ir yra ypatingai tinkamas tiems žmonėms, kurie nori veikti savo valia, o ne slopinti potraukį medikamentais ar slėptis nuo pagundų reabilitacijos centre.

 

Kai žmogus veikia laisva valia, neslopinamas
medikamentų ir neveikiamas socialinės izoliacijos, naujai suformuoti įpročiai yra ilgalaikiai ir veiksmingi.

 

Jei Jūs ar Jūsų artimas žmogus kenčia nuo priklausomybės alkoholiui, kreipkitės į psichoterapijos centrą „Sielos veidrodis“. Gydymas šiame centre yra anonimiškas, greitas, veiksmingas ir saugus.


Telefonas pasiteiravimui, 24 val. per parą: +370 633 11193.